preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema školeKalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja
PUT - Praksa u tropima

Projekt PUT - Praksa U Tropima


Projekt PUT je projekt u okviru Programa za cjeloživotno učenje Europske komisije, potprograma Leonardo da Vinci, namijenjenog strukovnom obrazovanju.


U Hrvatskoj te programe provodi Agencija za mobilnost i programe EU. Ona raspisuje natječaje i distribuira sredstva EU. Naša škola se prijavila na natječaj i dobila sredstva za provođenje.


Projektom PUT omogućuje se stručna praksa za trideset dvoje (32) učenika poljoprivrednih zanimanja (poljoprivredni tehničar, cvjećar, vrtlar i pomoćni cvjećar) naše škole u poduzeću Ocean Orchids iz Dobrovnika u susjednoj Republici Sloveniji. Poduzeće Ocean Orchids najveći je proizvođač orhideja u ovom dijelu Europe (3 ha staklenika i proizvodnja više od 1 milijun orhideja godišnje), pa je samim tim i izvrsna prilika da naši učenici upoznaju prilično egzotičnu vrstu za naše podneblje i usvoje nove tehnologije u proizvodnji cvijeća. Kroz dvotjednu praksu učenici će moći ove i slijedeće godine upoznavati proizvodnju i rad u velikom inozemnom poduzeću. Zahvalni smo direktoru poduzeća g. Tomažu Jevšniku, koji nas je ljubazno i srdačno primio, te će biti i stručni voditelj prakse za učenike.


Osim strukovnih znanja, veliki naglasak je na povećanju samostalnosti učenika; na boljem poznavanju tog dijela Slovenije i slovenskog jezika; na razvijanju interkulturalne svijesti i tolerancije; te pripadnosti istoj Europskoj obitelji. U tom dijelu učenike će voditi učitelji-stručni pratitelji, koji su cijelo vrijeme sa učenicima. Šesnaest (16) ovogodišnjih kandidata pripremalo se kroz pripremne radionice za predviđenu mobilnost.


Financijska potpora pokriva troškove organizacije, pripreme, prijevoza i životnih troškova u maksimalnom iznosu od 54 865,00 EUR.


Projektni tim čine:
- Sabrina Blajda – ravnateljica škole
- Vladimir Šoštarić – voditelj projekta
- Patricija Kozar – projektni asistent
- Jadranka Svenšek – računovotkinja
- Velimir Posavec – informatičar

 

Podjela certifikata učenicima koji su završili stručnu praksu u okviru projekta PUT

Završila je prva faza projekta PUT – Praksa u tropima. Ove godine projekt PUT omogućio je šesnaestorici učenika Gospodarske škole, poljoprivrednih zanimanja stručnu praksu u firmi Ocean Orchids iz Slovenije. Praksa je uspješno provedena u srpnju i kolovozu ove godine. Kroz prezentaciju učenici su pokazali sve ono što su naučili na praksi o uzgoju orhideja, ali i mnoge zanimljivosti iz Prekmurja koje su upoznali nakon prakse. Svim učenicima na marljivosti i trudu zahvalio je g. Tomaž Jevšnik, tehnički direktor poduzeća Ocean Orhids. Uručio im je certifikate za obavljenu stručnu praksu i predao prigodni poklon – orhideju. Naglasio je kako je vrlo zadovoljan ostvarenom suradnjom sa Gospodarskom školom i pohvalio učenike kao vrijedne radnike. Zadovoljstvo suradnjom je izrazila i ravnateljica Gospodarske škole gđa. Sabrina Blajda. Naglasila je kako se nada da je ostvarena suradnja početak koji otvara mnoge nove mogućnosti za zajednička djelovanja.

Projekt se nastavlja slijedeće godine za još 16 učenika Gospodarske škole. Predviđeni završetak je listopad 2012.

Fotografije s jedne od prijašnjih posjeta firmi Ocean Orchids, s pripreme naših učenika u školi i podjele svjedodžbi nakon obavljene prakse pogledajte u nastavku. Kompletni fotoalbum s preko 140 fotografija s podjele svjedodžbi potražite u Fotogaleriji škole ili kliknite na ovaj link.

 

 

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju