preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Promotivni video škole


Oprema škole







Kalendar
« Veljača 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

Promocija poljoprivrednih zanimanja












Agrotehničar

Agrotehničar

Tijekom četiri godine agrotehničari se obrazuju za proizvodnju poljoprivrednih kultura na oranicama, voćnjacima i vinogradima, za vinarsku i stočarsku proizvodnju te rukovanje različitim poljoprivrednim strojevima. Nakon završetka obrazovanja osposobljeni su za rad u poljoprivrednim ljekarnama kao fitofarmaceuti, u proizvodnim poduzećima ili pak na vlastitom posjedu.

Polaganjem završnog ispita ili ispita državne mature učenici se mogu nadalje usavršavati i napredovati ili nastaviti obrazovanje na visokoškolskim ustanovama, na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, Agronomskom fakultetu u Osijeku ili Visokom učilištu u Križevcima.

Agrotehničari nakon obrazovanja mogu raditi različite poslove vezane za poljoprivredu. Mogu se zaposliti:

  • u javnim ustanovama
  • kao tehnički suradnici ili kontrolori
  • kao matičari u stočarstvu
  • kao laboranti za kontrolu stočne hrane i animalnih proizvoda
  • u sustavu vlastitog OPG-a, poduzeća, obrta i zadruga koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i proizvodnjom prerađevina hrane te dodataka hrani poljoprivrednog podrijetla
  • u veletrgovinama, trgovinama i specijaliziranim prodavaonicama za poljoprivredne proizvode i hranu
  • u poljoprivrednim ljekarnama
  • u kemijskoj industriji gnojiva i zaštitnih sredstava
  • na stočarskim farmama (govedarskim, svinjogojskim, peradarskim, ovčarskim, kozarskim), ribnjacima, mrjestilištima i ergelama
  • na velikim ratarskim, voćarskim, vinogradarskim i vinarskim gospodarstvima kao tehničari u proizvodnji, traktoristi, kombajneri, radnici u sušari, hladnjači, internim laboratorijima, skladištima i silosima
  • na linijama za preradu poljoprivrednih proizvoda
  • na doradi proizvoda poljoprivrednog podrijetla, ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja i proizvoda animalnog podrijetla
  • u pčelinjacima, vinskim podrumima, vrtlarijama, vrtnim centrima, vinotekama, plastenicima.

NASTAVNI PLAN

 

 

 

 

 

 

 

 



 Agrotehnicar.pdf

preskoči na navigaciju