« Studeni 2017 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Ova publikacija nastala je u okviru projekta Na stolu - hranom iz prošlosti u sadašnjost
Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40 000 Čakovec, OIB: 38837480958 nastupa kao Korisnik, a Srednja škola Prelog, Društvo vinogradara i vinara Međimurja Hortus Croatiae i Udruga kuhara Međimurske županije partneri su u projektu.
MEĐIMURSKA KUHINJA
NA STOLU
IZ PROŠLOSTI U SADAŠNJOST
IZ RAJNGLICA
NAŠIH MAMICA
Da bi bilo,
kak je negda bilo,
bole bi bilo.
Autor: Josip Bajsić
JUHA OD SLATKE REPE
Sastojci za 10 obroka:
Repa 1,5 kg
Krumpir 500 g
Mrkva 50 g
Peršin korije 30 g
Luk 30 g
Sol 30 g
Papar 3 g
Brašno 100 g
Kiselo vrhnje 0,30 l
Temeljac od suhog mesa 2,20 l
Postupak:
Mrkvu, repu i krumpir operete, ogulite, izrežete na sitne kockice te sve zajedno stavite kuhati u vodu u kojoj ste prethodno kuhali suho, svinjsko meso. Zatim dodate ostalo povrće, peršin, luk narezan na kolutove, sol, papar i sve zajedno kuhate dok ne omekša. Kasnije, uz stalno miješanje, dodate vrhnje u koje ste prethodno umiješali brašno. Kad juha prokuha, maknete ju s vatre, posipate peršinom i servirate.