preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Priloženi dokumenti:
POPIS UDZBENIKA.zip

PROJEKTI

Aplikacija "Nauči crtati cipelu"

Promotivni video škole

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


    

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ projekt Gi-Baj-Mo - stručna praksa u Sloveniji
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 29. 9. 2018.

Skupina učenica Gospodarske škole zanimanja cvjećar i pomoćni cvjećar odradila je stručnu praksu u poduzeću TERME VIVAT, POČITEK - UŽITEK d.o.o. u Moravskim Toplicama u Republici Sloveniji.


Stručna praksa trajala je od 1. srpnja do 26. kolovoza 2018., a u prvoj grupi sudjelovale su učenice Adrijana Gavez, Borna Novoselec, Dorotea Herman, Monika Tomašek, Nikolina Zadravec i Biserka Ignac. U drugoj grupi bile su Dunja Horvat, Dijana Halabarec, Andrea Mikec, Marija Moharić, Karla Kolarić i Jasmina Oršuš. Četiri učenice trećeg razreda bile su na jednomjesečnoj mobilnosti, a osam učenica na dvotjednoj mobilnosti. Učenice su od orhideja izrađivale cvjetne dekoracije za razne prigode: vjenčanja, rođendane, godišnjice i u svrhu uređenja prostora hotela VIVAT. Učenice su bile u pratnji prof. Ljiljane Škrobar i Karmele Radošević.

U slobodno vrijeme posjetile su i upoznale se s prirodnim i kulturnim znamenitostima Prekmurja, glavnoga slovenskog grada Ljubljane, grada Maribora, drugog najvećeg grada u Republici Sloveniji, i dr.

Posjetile su staklenike OCEAN Orhidsa, Tropski vrt u sklopu staklenika, vrtni centar Kurbus, vrtlariju Adamić, kao i cvjećarnice u Prekmurju.

Učenice su time završile još jedan oblik stručne prakse s ciljem usavršavanja i usvajanja novih sadržaja, upoznale se sa slovenskim jezikom, načinom života i običajima zemlje domaćina, stekle iskustvo radom izvan Hrvatske te razvile vještine u izradi aranžmana i dekoriranju poslovnih i turističkih prostora. Zahvaljujući ovom projektu, učenice Doroteja Herman, Monika Tomašek, Biserka Ignac, Dijana Halabarec i Andrea Mikec već su napravile praktični dio završnog rada.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju