preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


    

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TO IMA SAMO MEĐIMURJE – SIMULATOR VOŽNJE U GOSPODARSKOJ ŠKOLI
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 29. 6. 2017.

U Gospodarskoj školi 28. lipnja 2017. održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni odobreni projekti. Ravnatelj Renato Vinko predstavio je tri odobrena projekta. 


Prvi je GI-BAJ-MO 2 - mobilnost učenika i nastavnika u sklopu strukovnog obrazovanja, koji u cijelosti financira Europska unija. U projekt je uključeno čak 97 učenika i 9 nastavnika.

Učenicima i nastavnicima omogućeno je da usavrše svoje znanje u Sloveniji, Njemačkoj, Francuskoj, Poljskoj, Portugalu, Finskoj, Velikoj Britaniji i Španjolskoj. Putem projekta Erasmus + Europom će tako putovati i učiti učenici i nastavnici iz područja prometa i logistike, poljoprivrede, osobnih usluga i tekstila i kože. Slijedilo je predstavljanje drugog odobrenog projekta, Prateće mjere u okviru Sheme školskog voća i povrća. Nastava će se održavati u školskom vrtu, dok će u projektu sudjelovati učenici svih usmjerenja. Zadnji projekt, nazvan Mladi u prometu, provest će se u tri dijela:

 

  1. 1. Anketirat će se učenici o svakodnevnim navikama i vještinama
  2. 2. Slušat će predavanja o sigurnosti u cestovnom prometu
  3. 3. Održavat će se treninzi vožnje na simulatoru vožnje

Simulator vožnje je novost u Gospodarskoj školi i naša je škola jedina strukovna škola u Hrvatskoj koja ga posjeduje. Pomoću simulatora povećat će se sigurnost na cesti, nastojati smanjiti broj prometnih nesreća i olakšati način rada učenika prometnih usmjerenja. Dakle, učenici će uz praksu na cesti moći vježbati na simulatoru u svojim učionicama. Simulator odlično predočava uvjete na cesti (kišu ili snijeg), gradsku vožnju, vožnju brzim cestama i ostalo.

Konferenciji je prisustvovao i župan Matija Posavec koji je nastavnicima Gospodarske škole zahvalio, a školu nazvao dobrom strukovnom školom i odličnim primjerom.

Tekst i fotografije: Martina Šoltić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju