preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Priloženi dokumenti:
POPIS UDZBENIKA.zip

PROJEKTI

Aplikacija "Nauči crtati cipelu"

Promotivni video škole

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


    

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Aktivnosti u okviru projekta Učim, učiš
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 30. 5. 2017.

Gospodarska škola partner je u projektu Učim, učiš čiji je nositelj Udruga tjelesnih invalida Međimurja. Cilj je projekta stjecanje vještina za srednjoškolsko obrazovanje djece s teškoćama u razvoju i priprema za samostalni rad. 


U projekt su uključeni učenici drugih razreda naše škole koji se školuju za zanimanja frizer, kozmetičar, cvjećar, vrtlar i krojač. Naši su učenici tijekom cijeloga drugog polugodišta surađivali s učenicima šestog, sedmog i osmog razreda Centra za odgoj i obrazovanje, koji je također partner u projektu.

U početnoj fazi projekta stručne suradnice Centra za odgoj i obrazovanje održale su radionice našim učenicima budućim frizerima, kozmetičarima, cvjećarima, vrtlarima i krojačima o načinima na koji učenici s teškoćama u razvoju uče te o načinima poučavanja takvih učenika. 

U drugoj fazi projekta učenici Centra za odgoj i obrazovanje posjećivali su učenike naše škole na praktičnoj nastavi, pri čemu su upoznali školu, opremu kojom se učenici koriste, čuli iz prve ruke osobitosti pojedinog zanimanja i sami se okušali u zadacima praktične nastave.

Sljedeća faza projekta bile su radionice u Centru za odgoj i obrazovanje koje su vodili učenici Gospodarske škole pod budnim okom svojih mentorica. 

Naši su učenici primjenom znanja i demonstracijom usvojenih vještina ojačali samopouzdanje, osjećaj kompetencije i sigurnosti u radu. Osim toga, suradnjom s učenicima Centra za odgoj i obrazovanje osvijestili su važnost razumijevanja i uvažavanja različitosti, tolerancije, empatije te prevladali potencijalne predrasude prema djeci i mladima s teškoćama u razvoju. 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju