preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Čakovec

Login

Priloženi dokumenti:
POPIS UDZBENIKA.zip

PROJEKTI

Aplikacija "Nauči crtati cipelu"

Promotivni video škole

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


    

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Stručna praksa u Francuskoj
Autor: ŽELJKA MIHALIC, 9. 2. 2017.

U vremenu od 11. do 26. siječnja 2017. godine mi, buduće krojačice, boravile smo u francuskoj školi LP Ramiro Arrue koja se nalazi u gradu Saint Jean de Luzu.


U sklopu projekta Small Steps Forward provele smo dva tjedna na praktičnoj nastavi. Mi smo učenice 1.KO razreda (Danijela Kovačić, Anna Sever i Lana Sever), 2. KPO (Kristina Golub, Tanja Treska i Valentina Vaš) i 3.KPO (Kristijana Barić, Elena Modlic i Manuela Oršoš). Naši pratitelji bili su nastavnici Ana-Marija Bogdanović (nastavnica strukovnih predmeta) i Vladimir Šoštarić (koordinator projekta).

Tijekom tjedna boravili smo u učeničkom domu koji je bio smješten u dvorištu škole, a tijekom vikenda bili smo smješteni u hotelu i imali smo organizirane jednodnevne izlete. Prvi dan smo se upoznali s nastavnicima, učenicima i kućnim redom škole domaćina kao i našim obavezama. Na praktičnoj nastavi izradili smo žensku haljinu. Profesorice Lareguy i Pedeprat pokazale su nam kako izraditi te haljine.  U školi nam je ponekad bilo teško jer smo se morali sporazumijevati na engleskom jeziku. Da bismo se lakše snalazili, koristili smo internetski prevoditelj. Ono što je još važno i što smo novo naučile, jest vesti oko zlatne niti što nam je pokazala profesorica Uranga. Profesorica Mondolfo  naučila nas je konstruirati džepove pomoću računalnog programa Adobe Ilustrator. Drago nam je što ovakvo iskustvo možemo podijeliti s drugima: naučile smo mnogo  novih stvari, upoznale se s učenicima škole domaćina i upoznale njihov način rada. Preporučamo odlazak u Francusku svakome tko ima mogućnosti!

Na putovanju prošli smo kroz četiri strane države. Iz Budimpešte, u Mađarskoj imali smo let za Brisel (Belgija), a nakon toga i za Biarritz (Francuska). Prvi slobodan dan iskoristili smo za izlet u San Sebastian (Španjolska). Osim toga izleta, nastavnici su nam organizirali i izlete u Bayonne, Biarritz, Saint Jean Pied de Port, Espelette i Lourdes.

            Početkom svibnja učenici i nastavnici škole LP Ramiro Arrue dolaze u posjet Gospodarskoj školi. Jedva čekamo ponovni susret s novim prijateljima!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju