2019-09-25 13:03:11

Učenici i nastavnici sudjelovali na Međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu

Učenici zanimanja cvjećar i pomoćni vrtlar sa svojim su mentorima i ove godine sudjelovali na Međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu na temu "Barok, glazba, cvijeće". Riječ je o izložbi koja se već 24 godine kontinuirano održava u tamošnjem Starom gradu.

Učenici 2. CGP razreda - Klara Groman, Ana Šantavec, Marija Paula Cvija, Matija Varga i Anamarija Merlak - izradili su s prof. Karmelom Radošević nekoliko cvjetnih instalacija na temu vikinških brodova.

Učenica 2. CGP razreda Ivana Novak s prof. Biserkom Vojnović izradila je vikinški štit od mahovine i sukulenata, a učenici 1. CVO i 3. KV razreda, Helena Bukovčan, Marko Halabarec i Roberto Balog, s prof. Dunjom Geršak švedsku zastavu od maćuhica.

Prof. Ljiljana Škrobar s učenicama 3. PC razreda od rezanog je cvijeća također izradila švedsku zastavu, koja je bila smještena u niši atrija varaždinskoga Staroga grada.

Sve je bilo izrađeno u bojama i prepoznatljivim elementima koji dočaravaju Kraljevinu Švedsku, zemlju partnera ovogodišnjih Baroknih večeri.

Na 13. međunarodnom natjecanju učenika srednjih poljoprivrednih škola sudjelovala je učenica 2. CGP razreda Ana Šantavec i osvojila peto mjesto.


Gospodarska škola Čakovec